Вирощування вишні, як бізнес

Я не знаю людей, які б не любили вишні. Це чудовий фрукт, з якого можна готувати соки, компоти, варення і вино. Багато хто використовує її в кондитерських виробах, додаючи в пироги і торти. Вишня – дуже корисний фрукт. Це одне з найбільш витаминовместимых рослин. У ній знаходяться вітаміни C, B1, B2, B6, B9, фолієва кислота і мінеральні елементи у вигляді бору, калію, магнію, міді, і ін.

Ясна річ, що цілий рік можливості вживати вишню немає. Але як би там не було – це затребуваний продукт, особливо влітку. Тому, якщо ви володієте земельною ділянкою, у вас є дача або ви живете в селі, то чому б вам не зайнятися хоч і невеликим, але досить перспективним бізнесом?

У чому плюси вишневого бізнесу?

Можна сказати, що головною особливістю вирощування вишень є простий догляд і досить таки великий попит на фрукт.

Якщо ви вирощуєте вишню на своїй дачній ділянці, то це буде дуже вигідним заняттям. Чому? Ну, для початку потрібно відзначити, що даний продукт буде затребуваний в будь-якому регіоні, будь то в теплому, або в холодному. Плюс до цього дерево не вимагає якихось особливих умов і догляду. Але, все ж не варто 1-2 рази підгодовувати деревце компостом або перегноєм.

Від чого залежатиме прибуток? Від самого фрукта. На щастя, є досить сортів, які зможуть забезпечити регулярний урожай протягом 4 місяців.

  • Вишня починає добре плодоносити вже з другого року, а її пік настає протягом 7 років.
  • Вишня добре чинить опір різним хворобам. Але не виключено незначна поява черв’ячків в плодах.
  • З одного дерева можна зібрати до 4 відер плодів.
  • Догляд вимагає мінімум коштів і часу. Достатньо лише правильно підрізати гілочки.

Фахівці стверджують, що на 1 гектарі можна розмістити до 400 дерев, при цьому, враховуючи саму мінімальну родючість, то можна зібрати до 14 тонн плодів.

Зверніть увагу на те, що в промислових масштабах вирощування вишні буде давати менше плодів, ніж при в домашніх умовах.

Якщо ви хочете висадити цілий сад з вишень, тоді враховуйте поради експертів, які радять садити саджанці на відстані 5 метрів один від одного.

Попит на вишню

Якщо у вас виросла соковита, велика і без черв’яків вишня, то продаж її проблем не складе. Зазвичай, за заморожений фрукт можна виручити 1 долар за кілограм. А взимку ціна в кілька разів більше.

Також вишеньку можна продавати:

  • На ринку та ярмарках;
  • Оптом в спеціалізовані торгові заклади;
  • Підприємствам переробникам;
  • Кондитерська фабрика;
  • Знайомим, друзям або просто по оголошенню, навіть в інтернет;
  • Також можна переробляти вишню і робити з неї напівфабрикати: джеми, варення і продавати їх.

Попит на вишню

Коли вишня цвіте, зверніть увагу на те, що її квітки дуже добре приваблюють бджіл, які, в свою чергу, її запилюють. Тому домовтеся з пасічником, щоб той орендував ваш сад для своїх бджілок.

Обрізання вишні

Залежно від сорту дерева, можна відзначити кілька видів обрізки дерев:

Деревовидні дерева.

Такі дерева обрізаються тільки в тому випадку, коли пагони почали переплітатися між собою, а також з’явилися сухі гілки. Бажано вкорочувати відростки, напрямок зростання яких потрібно змінити. Крона обрізається в тому випадку, коли її висота досягає 3,5 метрів.

Кущові дерева

Ці дерева обрізаються рідко, при крайній необхідності. Наприклад, якщо пагони занадто слабкі, пошкоджені або сухі.

Для першого і другого виду дерев необхідно дотримуватися таких правил:

Проріджування — проводиться після прочищення в молодняках другого класу віку (до 30-, 40 – або 60-річного віку) і середньовікових деревостанах з метою створення сприятливих умов для правильного формування стовбура і крони кращих дерев.

  • Заборонено вкорочувати гілки, на яких утворилися плоди;
  • Починати обрізку тільки у вигляді проріджування;
  • Бажано прибирати ті гілки, які ростуть всередину крони;
  • Вкорочувати помірно довгі гілки;
  • Омолоджувати дерево раз в три роки методом прорідження, після чого почнеться зростання нових пагонів;
  • Старі дерева бажано зменшувати у висоті верхівки, приблизно на 2 метри, а заховані гілки біля стовбура всередині крони видаляти;

Плодоносні дерева бажано обрізати у весняний період, це робиться для проріджування густої крони. Старі пагони під час плодоношення видаляються.

Заморожена вишня – відмінний десерт в будь-який час

Після розморожування вишня практично не втрачає своїх смакових властивостей, тому дуже затребувана в період зимових заготовок. Особливо це стосується плодів, які пройшли процедуру видалення кісточок, адже це підвищує споживчі характеристики.

Перед заморожуванням вишні для початку її гарненько промивають водою, знімають живці, гілочки, потім сушать. Після цього бажано розкласти їх окремо один від одного, наприклад, на таці, а після заморожування зібрати їх в одну тару (пакет).

Якщо ви всерйоз хочете зайнятися вирощуванням вишні і таким чином почати свій бізнес, тоді подумайте про придбання машинки для видалення кісточок з плодів вишні. Повірте, вона вам точно не завадить

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *